NIEUW

NIEUW

STATICON AIR VOOR Restaurants en commerciële keukens - Verwijdert vet, vermindert brandgevaar

Een correct gedimensioneerd en geïnstalleerde STATICON AIR beveiligt het bedrijf tegen vetcoatings in afzuigkappen en in ventilatiekanalen.

Het zorgt voor een verminderd brandgevaar, een betere zuigkracht en een veel gemakkelijkere en goedkopere reiniging.

Het zorgt voor uw gezondheid en uw portemonnee, het bedrijf bespaart geld.

STATICON GREASE , voor plaatsing op de RVS afzuigkap. De RVS afzuigkap fungeert als peritract om in contact te komen met vetmoleculen.

Overzicht:

STATICON AIR zorgt ervoor dat schoonmaken gemakkelijker is.

Chefs en keukenpersoneel kunnen hun tijd besteden aan koken en "het is 80% gemakkelijker geworden om alles schoon te houden", zoals een tevreden klant het zegt.

Het effect is te zien:

 • In het ventilatiesysteem
 • Binnenklimaat verbetert aanzienlijk
 • Het schoonmaken van de keuken en afzuigkappen wordt veel gemakkelijker

Economische voordelen:

Het is verstandig om het systeem aan te schaffen als de voordelen en faciliteiten die het met zich meebrengt ervoor kunnen zorgen dat de investering binnen een aanvaardbaar kort tijdsbestek zijn vruchten afwerpt.

De grootste besparing is een veel eenvoudigere reiniging van zowel kamer en apparatuur als van ventilatiesysteem. Wat is STATICON ? Wat en hoe?

STATICON bestaat uit een roestvrijstalen capsule, die een speciaal ontwikkelde vloeistof bevat.
STATICON fungeert als katalysator die ervoor zorgt dat een aantal chemische processen veel sneller en energiezuiniger verlopen, zonder zelfs maar te worden omgezet of verbruikt door de reactie.

In de praktijk is een STATICON meestal uitgerust met een "Peritract", een externe extensie die het contact met het te behandelen materiaal optimaliseert, evenals met een oplader die de opgevangen elektrische lading / statische elektriciteit verwijdert en verbruikt.

Het effect op het milieu is altijd afhankelijk van de dimensionering van de apparatuur, de te behandelen hoeveelheid en de behandeltijd.

Staticon fungeert als katalysator die een aantal chemische processen sneller laat verlopen - zonder zelfs maar energie te verbruiken. Het beïnvloedt de structuur van de stof waarmee het is geassocieerd, zodat de eigenschappen van de stof veranderen. STATICON werkt aan veel van de processen die om ons heen plaatsvinden en dat heeft veel voordelen, bijvoorbeeld in de industrie.

STATICON kan:

 • Vet afbreken
 • Geur verwijderen
 • CO2 verminderen
 • Constante temperatuur in een kamer regulieren
 • Verwijdert statische elektriciteit
 • Het binnenklimaat verbeteren
 • Bespaart tijd en stroomverbruik bij koelen en vriezen

 

Functie en effect:

STATICON verwijdert statische elektriciteit van de behandelde items - lucht, vet en andere onzuiverheden. Het verandert de interne structuur van de materie dus enkel van hun fysieke eigenschappen. We krijgen bv “zachte lucht" en vet verandert in water en lucht.

Werking STATICON op aanwezige vetmoleculen:

In verband met voeding is het meest voorkomende vet - zowel plantaardige als dierlijke vetten - palmitinezuur, C15H31COOH (of C16H32O2). Dit vet kan door oxidatie worden afgebroken tot water en koolmonoxide. Chemisch ziet het er zo uit:

2 C15H31COOH + 47 O2 = 32 H2O + 32 CO2.

Deze veranderingen kunnen in een breed scala van contexten worden gebruikt. In restaurants en commerciële keukens zijn de effecten van STATICON getest met een bewezen positief resultaat.

 1. In het ventilatiesysteem, waar vetmoleculen worden afgebroken tot CO 2 en water en dus geen coatings vormen in de kap of luchtkanalen. Het zorgt voor een verminderd brandgevaar en een veel eenvoudigere reiniging. Een schone en droge ventilatiebuis, geheel vrij van vetafzettingen, levert geen brandgevaar op.
 2. In kruiswisselaars, waar stroming en warmte-uitwisseling worden verbeterd. Zelfs een bescheiden vetlaag kan het effect tot 80% verminderen en tegelijkertijd het energieverbruik (elektriciteit) met wel 25% verhogen.
 3. In de keukenruimte wordt geur verwijderd of sterk verminderd.

Afmetingen en installatie

Omdat het effect STATICON een samenspel is tussen de te behandelen hoeveelheid, de behandeltijd en de "hoeveelheid" statische elektriciteit die het systeem kan afvoeren, is het een voorwaarde dat het geïnstalleerde systeem "groot genoeg" is! In de praktijk is het niet mogelijk om aan de "omvang van het probleem" te meten, maar we hebben inmiddels een goede ervaringsbasis om de maatvoering van de STATICON te bepalen.

De installatie is aangepast aan de plaatselijke omstandigheden, maar typisch wordt het systeem in de lucht in opslagruimten, in de afzuigkap en in de aangezogen lucht / in kruisstroomwisselaars geplaatst.

Onderhoud, service en levensduur

Het systeem vereist geen inputenergie of verbruiksmaterialen. In theorie is het onderhoudsvrij en met een zeer lange levensduur.

Neem contact op voor meer info